新中式

客户: 新希望
设计年份 : 2016 年
面积 : 0.45万平方米
项目地址 :
Client: New Hope
Year : 2016 year
Area : 0.45 square meters
Address :

新希望·锦官阁

设计意在小尺度空间内营造深宅大院的景观体验,形成空间的灵动、宁静及神秘之感。山石的轮廓运用在了入口的景观墙,别出心裁地形成了连绵起伏的山峰视觉效果。风雨连廊连接起展示厅与样板房区,两面环水,横跨于水景之上,中式禅意的表达在此处淋漓尽致,让行走在其中的人仿佛置身山水,忘记其实身处闹市之中。 Within such limited space, the design devotes its effort to an experience of grand mansion and courtyard, and the perception of agility, tranquility and mystery. In order to present a vision of magnificent and continuous mountains, a profile of mountains could be viewed on the feature wall by main entrance. A corridor, connecting sales gallery and show houses, just strides over the mirror-like spacious pond, where Chinese Zenist Serenity is well articulated, and an illusion of walking in tranquil mountains rather than clamorous urban area may be presented to people walking by.